Muhd Faris Daniel

Salam, entry kali ni aku nak ‘epose’ kan model cilik aku dalam pembelajaran aku ambik gambar guna DSLR ni. Jadi saper yang ada ilmu ambik gambar tu leh nak komen dan bagi sharing sikit dalam aku meningkatkan ilmu ambik gambar ni.

Model ni aku dapat F.O.C je tapi aku kena upah dia makan minum, penginapan, pengangkutan dan lain-lain keperluannya mesti kena cukup sampai dia jadi orang yang boleh hidup dengan kehidupan dia sendiri nanti. Korang nak dapat tips dapatkan model free ke?
Ambik je gambar anak-anak dan wife korang….janji diaorang tak malu nak beri pose yang kita nak. Tak payah nak make up2 ni…

Yang best tentang ambik gambar model kecik ni ialah mereka akan berikan pose yang bukan lakonan….macam muka merajuk ke…hepi ke..nak nangis ke…semua real je…

Layan lah gambar anak sulung aku ni yang memang suka ber’action‘….yang satu tu Muhd Haikal tu anak buah aku lak….

edit4
edit1
edit3
edit
edit5

anak aku ni minat misuc video crazy frog
anak aku ni minat misuc video crazy frog

Banyak lagi gambar model2 aku ni…lepas ni aku upload gambar2 anak no 2 aku pulok…no 2 ni jenis muka seposen je bila bergambar. Macam tak de perasaan….tunggu la pulok camna hasil experimen gambar model no 2 nanti Muhd Muaz Naufal…

Terima kasih buat Muhd Faris Daniel kerana sudi jadi model sambilan…walaupun abah tak bayar tapi abah tetap bagi duit raya dan bonus abah banyak jugak kat Along…hee…heee tapi bila abah ada nak guna abah ambik je duit along tu…along mana tahu nak guna duit lagi…tul tak…tul tak…??

Nanti kot2 abah dah terer ambik gambar cam Che Acai ko abah leh la bayar along nanti..jangan nak tuntut royalti pulok..ye…


4 thoughts on “Muhd Faris Daniel

    1. Tima kasih sudi singgah sini..silentnur ke apa namanya..ke leh panggil je ustazah…Picture potraiture tu banyak belajar dengan sifuu acaii…..senang tengok anak2 membesar ni…kena rakam action spontan mereka ni….

  1. Salam..kalau ade anak, anak la akan jadi model tetap kite wakakakaka…aku pun gitu gak..bykkan amik gambo dieorg sbb itu 1 proses pembelajaran sebenonye..

    aku ade 1 tutorial pasal fotografi ni & mungkin jugak ko pun tau..tapi aku nak kasi gok sbb tak rugi pun hehehe..

    http://docfaisalphotographytutorialbm.blogspot.com/

    same2 kite belajo yek..aku dulu belajo xde sifu pun..sifu aku hanyelah mr. google sampai la skrg ni…lagi 1 kena bykkkkkk2 tgk gambo orang lain & jdkan sebagai rujukan ..insyaallah….

    last skali..aku penyokong Chelsea wakakakaka…

    1. Thanks bebanyak bro…betul tu model anak banyak membantu aku dlm proses belajar ambik gambar.

      tima kasih atas info tutorial yg diberi…..sama2 kita belajar dan memberi ajar tul tak?

      aku pun rasa mcm chelsea akan jadi juara…w’pun aku sokong liverpool. rajin ko masuk je blog sokernet.com. byk idea bernas pasal bola diaorang tulis.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s