Muhd Muaz Naufal

Salam semua, sambungan entry dulu. Model kali ni pulak ialah anak kedua hero jugak. Aku panggil dia ‘bulat’ je. Sebab dia masa umur 9-10 bulan memang ‘bulat’.
Lahir pada 18 Januari 2008 sama dengan 9 Muharram 1429 hijrah. Hari rabu sama ngan aku. Masa 6.32 minit pagi. Masa tu aku tak de kamera digital lagi nak ‘snap’ gambar dia.

Muaz ni susah sikit nak bagi pose yang menarik-menarik. Sebab dia jenis yang cool fever punya. Muka seposen je. Jenis yang kalu tak glamour pun tak pe.

Layan sikit gambar-gambar yang sempat aku ‘adjust’ bagi nampak muko dia sebenarnya kiut cam aku….kit ke kiub aku ni??.

ni gambar masa belajar ngan sifu acai

muaz2

muaz3

shoot kat kedai makan

muaz5

kat pantai balok. Kuantan

along & angah

muaz8

muaz9

Sekarang ni umur dia dah 1 tahun 10 bulan lebih kurang la. Dia pun dah jadi angah sebab baru je dapat adik baru…n secara automatiknya adiknya pun dah sign kontrak jadi model paling muda dalam karier abahnya yang simpan cita-cita nak jadi photographer ambik gambar budak-budak, baby dan sewaktunya dengannya, (majlis hari jadi, konvo taska,tadika)…bunyi cam best jer…. Insyallah.

Muaz Naufal pernah masuk majalah Pa n Ma masa umur dia 7 bulan. Masa tu kat dalam ruangan taska pilihan cewahhh saja nak promote….. dan abah akan sentiasa belajar ambik gambar anak-anak abah khususnya.

Note: anak-anak bagaikan kain putih. yang sentiasa suci. yang sentiasa ikhlas dalam segalanya. jagalah anak-anak dengan agama.


2 thoughts on “Muhd Muaz Naufal

    1. Tq ,otai singgah sini…gambar dahi lebam tu masa mula belajar ambik gambar ngan acai. Acai duk setting nak shoot….dia lari nak tengok tasik shah alam…apalagi jatuh la…

      Alaa..banyak lagi nak belajar ni….apapun korang mmg best…ada masa leh join korang lagi k…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s