Outdoor:Kerja

Salam, entry kali ni ada kaitan ngan keje aku. Kali ni aku nak try test gambar2 aku n team kami dalam buat pemasaran. Kalu kat tempat aku dipanggil kerja dakwah. Dakwah dan pemasaran tu an sama je kan.

Sepanjang tahun aku n team tak pernah lekang dari buat kerja2 dakwah ni. Macam syarikat lain juga yang ada buat edaran pemplet, ops tol, ops wiper dan macam2 lagi lah. Selain kerja rutin ceramah, taklimat dan bukak kaunter sementara. Tapi aku bukan nya Pak Ustaz yang terer nak bagi ceramah. Aku ni driver je…tolong bawak kawan2 gi wat dahwah..hee..heee

Ni gambar2 yg sempat snap masa kami buat aktiviti tu dari pagi sampailah ke petang. Layan.

edw3

Taklimat sebelum bergerak ke lokasi2 edaran bahan2 dakwah.

edw4

kawan aku mencari2 premis atau syarikat milik muslim. Tapi hari tu area tu 80% milik non muslim. Tapi tak pe misi tetap diteruskan.

edw5

edw2

Dah sampai tengahari kitaorang berehat dan makan la dulu. Kedai kitaorang ni best betul; sebab dalam kedai ni penuh ngan gambar2 bintang filem dulu2 dari zaman P. Ramlee dan sezaman dengannya.

Yang paling best aku dapat lihat, sentuh dan duduk kat motor ‘amerika cooper’ yang kita selalu tengok rancangan nya kat TV Astro tu. Memang kena ngan minat aku. Memang kreatif la orang yang buat tu. Ok layan gambar.

edw1

edw6

edw7

edw9

edw8

Memang best kedai ni kalu nak melepak. Kedai kat Bandar Mahkota Cheras. Namanya Qaseh Bonda kot. Lupa lak nak snap ‘signboard’. Sebab teruja ambik gambar dalam kedai tu.

Nota: banyak gak aku ambik gambar2 potret yg tergantung kat kedai tu…macam mana orang dulu2 ambik gambar ye. Lama2 gambar ni jadi nostagia yang bermakna. So, jangan la malu nak ambik gambar ngan fotografer terbaik. Aku leh kenen kan sifu aku kalu korang nak ambik gambar kawin ke apa2 ke lah……

Lupa lak. Aku kerja buat dakwah zakat. Kadang2 orang ramai tak percaya kami pun ada buat marketing macam bank n geng takaful. Tapi ini lah dakwah yang mampu aku buat.


7 thoughts on “Outdoor:Kerja

  1. salam awe,

    thanks sbb sudi singgah blog sis.baru ni kesempatan singgah sini.sbb link yg awe bagi tu ada typing error sket.sbb tu xleh masuk.tahniah sbb dapat anak ke3.nnt bila sis turun kl.leh la sama2 kita outing dgn sifoo acaii kan.🙂

  2. salam..aku selalu pegi tmpt tu..bwk mak aku berurut.. pasni kalau turun lagi, helo2 la..blh TT..stesen keretapi dia mmg klasik..outdoor shhoting kat situ mmg best giler…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s