Family Potraiture: Baby Face

Salam, entry kali ni nak expose sedikit gambar2 B/W atau hitam putih untuk baby dan anak2 kecil.

Senang ke ambik gambar ‘baby’ kecik ni. Agak senang jugak jika dia tak menangis. Mula2 kena standby mak dia kat sebelah…past tu kena standby susu dia…kalu dia dah mula nangis kita snap la muka dia yang cute tengah nangis tu…best gak…

Jika nak best lagi ‘baby’ tu perlulah buka semua pakaian dia. Aku ambik gambar2 ni mula aku buka semua sampai bogel ‘baby’ ni. Past tu dah lam sikit pakaikan lah pempers dia….

Kalu ‘baby’ tu dah pandai senyum kira orait dan cute la….kalu dapat baby tembam lagi best nak shoot….

Layan sikit gambar2 dalam percubaan aku yang baru belajar nak ambik ‘job’ shoot gambar2 cam ni. Ada dah kawan2 yang bagi respon nak suruh shoot gambar family diaorang….tapi korang kena ready la ngan keletah anak2 korang nanti….

Layan….

gambar baby bawah kain ni memang best nak shoot….


aku hanya harapkan cahaya semulajadi…no flash..tapi ok gak la bagi aku yang baru ni…

Layan gak gambar kaler2


Aku guna selimut anak2 je wat backgroud belakang…jika ada kain putih lebar2 lagi best jadi background….yang penting kata sifuu aku kena kreatif dalam bekarya ni…haa..haa..macam bagus je aku ni…apa2 pun belajar tetap belajar.

Ok..kepada kengkawan yang dah bagi date nak shoot gambar family korang tu…bolehlah fikir2kan tema baju apa yang korang nak pakai…sebab ni bukan majlis sanding..tak de tukang make up…sendiri make up pun jadik la…

Tajuk cover tu leh tukar2..jika korang dipanggil Pa & Ma taurk la pa & ma. Kalu taruk Ayah n Ibu kita tukar lak tajuk tu….korang leh e-mail aku zakuan@e-zakat.com.my atau komen je kat sini…atau tepon aku
019-3880575…jika berminat.


9 thoughts on “Family Potraiture: Baby Face

    1. Mantoopp….thanks Mr Hatta sudi menjadi testimoni pertama aku. Insyallah aku akan buat yang terbaik untuk ko n family buat kenang kenangan. Kita jumpa kat masjid negeri hari sabtu petang ni….snap2 gambar kat masjid sikit..ambik berkat…hee..heee

  1. Waaaa, makin maju awe nampak gambar tu…:) angle2 ko [pun dah makin best..cuma ada gambar yang tak berapa sharp tu..ko kena pakai fast lens ngan beli flashlah pasni,hehehe..aku suka gambar first tu.

    target dapat flash sebijik yang nissinpun ok..aku jamin gmabar ko mesti lagi mantap sebab ko dah ada angle ni..:)

  2. Salam Acaii Sensei ..thanks. Banyak lagi nak menuntut ni. Ni pun hasil didikan sensei gak. Memang nak beli flash pun ni. Tengah tunggu duit bonus kut2 ada…leh la ko tolong cari sebijik kalu ada. Tak kira la nissin ke..SB second ke..

    Selamat berjuang kat kaunter kajang. Target kita insyallah tercapai…

  3. salam bro..betul kate acaii tu..kene beli cepat2 tu hehe..aku paling suke gambar yg 1st..kalau blh tight lg, lg best.. bile nk pakai d90 kikikiki… flash tu kalau dpt SB600 pun ok gak…

    1. Salam cots..itulah hasil didikan ko n otai2 lain. Hok susah tulah kena belajar ya tak?…dok ikut sifue penang ke??…esok aku start ‘job’ pertama aku ambik gambar family potraiture…jom lah nak join cots…kat tasik shah alam n area masjid negeri. Petang. Ni kira testimoni pertamaku la….

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s