Travel:Melaka Family’s Trip

Salam, entry kali ni bersama gambar2 masa aku dan sahabat2 satu jabatan pergi ke Negeri Hang Tuah, Melaka. Ni kali ke dua aku menjejak kaki kat sini. Bagi aku Melaka ialah salah satu negeri yang wajib dilawati jika korang bukan orang Melaka. Jika korang jenis suka ambik gambar ‘photo journalist’ pun kira Melaka is nice place to capture the scene.

Kali ni tak de nak menulis banyak2 sebab mood aku tengah fikir lagi pasal arwah Adik syafiah Humairah yang diperlakukan sebegitu oleh insan tidak layak bergelar manusia. Anak kecil seusia anak sulung aku yang comel dan masih mentah dan belum mumaiyiz sepenuhnya dizalimi dengan kejamnya. Aku bergenang juga air mata ketika baca beritanya di akbar semalam. Kepada semua sedekahkan al-fatihah buat arwah. Beruntung nya arwah yang insyallah syurga tempatnya. Amin.

Kawan2 yang bersama ke Melaka hari tu ini sedikit gambar2 detik ceria kita hari tu. Layan dan selalulah bersyukur yang kita masih lagi diberi kesempatan untuk membahagiakan bukan saja diri kita, anak2 keluarga dan kawan2. Alhamdulillah.


Chief the mission kami hari tu…Abg Lan.


16 buah kereta berkonvoi hari tu…meriah.



Rambut yang mahal nih…






Anak2 …





Tengah berbincang bila pulak nak tambah anak…


Muka tengah tak sabar nak makan ikan bakar…jom ke umbai


Macam kenduri kawin…meriah!Meriah!



Ikan yang menjadi daya tarikan….siakap masak 3 in 1.

Lepas makan malam tu kat Umbai. Kami bersiar-siar pulak kat bandar Melaka. Dah tak sempat nak konvoi dah sebab masing2 tersangkut kat traffic light. Lagipun tak semua hafal jalan. Main redah jelah. Aku plak sangkut kat Menara Taming Sari ni. Aku ingat menara bebentuk keris tapi rupanya macam pokok kelapa je..hee..hee. Beca kat sini best. Macam ada pertandingan kereta berhias plak. Kelip-kelap..lap..lap.


Menara Taming Sari. Setinggi bulan.


Beca race….

Esoknya kami check out dan terus ke A Famosa Water Park. Ada jugak yang pergi ke bandar hilir..dan macam2 lagi destinasi kawan2 hari last tu. Tapi ramai yang pergi mandi manda la sebab cuaca sekarang panas.

Gambar kenang-kenangan macam biasa kita ambik masa sekolah dulu.

Gambar A Famosa Water Park tak banyak aku ambik. Sebab aku layan main air sampai kecut kulit kaki. Ada gak la gambar layan slow shutter.


Terima kasih kepada Abg Lan selaku aku punya bos jugak yang merancang aktiviti ini dan berjaya kumpul semua kawan2 yang juga very commited with dear lovely family. Aku dengar diaorang merancang lagi nak buat family travel ni..tapi tunggu bajetnya cukup la ya bos.


18 thoughts on “Travel:Melaka Family’s Trip

  1. adusss…bestnye…kita g lain kali plok ye…roginya tak join…tapi apakan daya,ada majlis family plak…huhuhu….dgr citer wira n awe ‘asyik’ melihat sesuatu yang benar2 memukau…hahaha…

    1. Tu la Hatta..kalu ko ada rasanya cukup korum kita nak buat acara memukau ni…ko tengok gambar pun dah memukau..belum join lagi. Pasni dengarnya nak ke Pangkor Laut pulok geng2 ni…skuba pulok…

  2. ado gmba ank kawe kiro wakil kluargo kawe la tu…
    ado masyakkah di bilik…
    best ado x best pon ado trip ni…
    tp
    trimo kasih kpd yg sukorelo mnjd pnganjur…abg koi…

    1. X po abg wie, biasalah wife tengah memabukkan diri. Lain kali kita kena wat xtvt mcm family day lah. Kalu mcm ni ada yang buat hal masing2 je. Tapi enjoy lah jugak. Wokey muka harith tu dah mcm muka demo doh….

  3. Aku rasa korang semua tengah tengok Hang Tuah menjelma jap masa tu. Kan masa tu korang tengah gelakkan Si Jomas suaminya Yani yang berlari-lari anak nak ambik gambar jugak…ye kan??

  4. wah!!!it’s so great…i knew this from a.lan.
    he told me after he came back from malacca…tp nper ckit jer pic a.wan..
    n nper luvly sis PDSB x join..ker a.wan x tgkp gmbr dieorg??..
    huhuhuhu…nway…da presentation mkin mngancam..
    confirm lar nie..by the time yan nak kwen, dh ader photographer..huhuhuhuh

    1. Salam Yan, tu lah kalu keja kat cini lagi mesti best. Mcm2 lagi dlm rancangan kami nih…gambar banyak tapi tak masuk lah semuanya.

      Akak PDSB yg dapat ikut masa tu cuma kak Wahida, Kak Yani, Topeks je. Tapi ramai gak masa tu. Dekat 20 Family gak yang join termasuk bujang2…Insyallah lepas ni trip ke Pantai Timur pulak.

      Terima kasih la. Abg akan belajar dan terus belajar untuk klik gambar..bagi lagi best citernya.

  5. Bila aku baca trip perjalanan korang ni jeles betullah,huhu..gambar ko semakin baik awe..aku rasa dah tiba masanya ko letgo body ko dan upgrade body lain,kekek..

    Sedih je tak dapat join korang semua ni..dahlah emailpun aku tak dapat, takde sapa ajak aku,huhu..mentang2 aku bukan JDK..aku merajuk sbnrnya, hahahahahhaha..

    1. Alah..alahhh.merajuk lak sensei aku nih…cak..cak..!! Mcm ajak hari tu ko free…asyik full je jadual sensei aku nih!! Bulan 5 nih ada lagi satu trip baik punya…CANDAT SOTONG..nak ikut tak??
      Gambar pun hasil didikan ko jugak…banyak lagi nak belajar nih…body tu memang nak letgo dah..hari tu kata nak tolong lelongkan aku punya…nanti tolong deh..
      Apapun aku banyak terhutang ilmu kat ko sensei…

  6. Salam awe.. pergh.. ramai tu. cm ni ak pun jeles. trip2 cm ni mmg best bile sume dpt join. bru la syok.

    waaa… awe nk beli body bru?? mmg betul kate acaii, gmbr ko dh makin mengancam.budget beli ape we?? D90 atau 7D? hehehee..

    1. TQ Din turun main hari sabtu tu. Kalah tipis jerr kan. Biasa kita kalah banyak hee..heee. Angin pun tak de banyak dah.

      Tu lah tengok rejeki lah Din. Kalu ada nak jugak tukar 3 Series punya haa..haa…

  7. Here in paphos car hire, they are scattered throughout the towns of Carmen, Batuan and Sagbayan in Bohol.

    5 11, in breach of the bank’s solvency, violates this principle. Luxury classic paphos car hires were made to feel like doing when they realize that, if able to agree, you can also ask about complementary upgrades. Suppose, you are entitled to it.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s