Pulau Kapas:Episod 2

Salam, entry kedua dan last untuk percutian ke Pulau Kapas yang lalu. Kali ni banyak gambar-gambar sunset yang aku dapat ‘capture’ untuk pengalaman pertama aku. Nasib baik ‘guider’ En Mat Alias dah bagitahu aku awal-awal kat Pulau Kapas boleh tengok dan ambik gambar sunset. Jadi aku dah sedia dari awal nak tunggu saat-saat matahari turun ke kaki langit.

Travel log 26 jun 2010 (petang)

1.00 tgh    Makan n check in chalet (gambar chalet aku lupa nak ambik sebab masuk chalet je aku terus tidur)

3.00 ptg    Satu group dah ikut gi aktiviti ‘snorkling’ kat belakang pulau

4.00 ptg    mandi laut n main bola tampar dan bola sepak pantai

6.00 ptg    mandi laut lagi + kayak + lain-lain aktiviti sendiri

7.00 mlm  mandi laut lagi sambil tunggu sunrise

8.30 mlm   makan malam n barbeque (pastu malam layan ‘world cup jepun vs uruguay)

10.00 mlm mancing dan lepak kat jeti

12.00 tgh mlm  tidur la…laaa…letih ooooo

Ok layan gambar dari aku yang sedang belajar.


sebelum matahari turun sempat lagi aku buat terapi spa pasir pantai….kawan2 tolong ambik gambar

aksi lompatan apa kebenda ntah (terima kasih Nazrul tolong ambik gambar aku🙂

kanak-kanak riang-ria…yang belah kanan sekali tu dah x mampu nak lompat sebab dah gemuk..

gambar  aku yang  ejen pengiklanan   adidas nak beli…heee..hee

lagi aksi menyelam sambil minum air laut

latihan itensif untuk keeper team aku..Nazrul (nak bagi lagi berani dive bola)

akhirnya jadi macam katak pisang terjun je…

seorang bapak budak yang 1 st time sampai ke Terengganu…suka la tu.

cubaan berani mati…aku tengah bayangkan pengantin duk tengah2 dua tangan tu…emmm

bekas pemain brazil…roberto carlos yang kebetulan bercuti dengan maknya kat Pulau Kapas…hee..hee

fikrie yang dah lama geram ngan pengurus pasukan..sebab dia hanya jadi waterboy musim ni

dah nak masuk tidur dah matahari ni…

masa ni waktu azan maghrib tengah berkumandang….

gambar hari kedua kat pulau kapas..aku panjat rumah api kecik kat atas bukit untuk tengok view ni..

feri kami tiba jam 10.00 pagi untuk menjemput kami pulang ke tanah besar Terengganu. Semua puas hati join percutian ni. Tapi ada jugak yang tak puas hati dan memasang cita-cita untuk datang lagi. Pengurus sukan cakap kalu dapat masuk final tahun depan baru boleh datang lagi..tapi mungkin pulau lain pulak. Tapi kalau kalah nampkanya ke Pulau Indah jelah kita semua..hee…heee


5 thoughts on “Pulau Kapas:Episod 2

    1. Salam Sensei, tak pe. Nanti ada masa kita gi Pulau Perhentian plak. Khabarnya lagi marbelus. Tak pun ko handlekanlah satu trip untuk kawan2 photog gi bercuti.Mesti heaven aku rasa.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s