Majlis Aqiqah dan Cukur Jambul;Dean Mikail

Salam. Entry penuh majlis aqiqah dan cukur jambul anak sahabat aku En Saiful dan Isterinya Pn Zanita yang berlangsung serentak dengan majlis hari raya surau Saidina Abu Bakar tempat beliau tinggal. Aku patut puji kerjasama AJK-AJK surau yang nampak begitu erat kerjasama antara mereka. Moga ukhuwah yang dijalinkan terus mendapat redha Allah.

Nama anak ini sungguh indah. Yang belakang namanya sama ngan nama anak aku Mufid Mikail yang ni pula Dean Mikhail. Kebetulan tahun lahirnya tu ramai yang letak nama anak mikhail atau mikail. Mungkin juga tahun 2009 tu ialah tahun yang ada kaitan ngan berita panas Mikheal Jackson telah memeluk Islam dan telah menukar namanya jadi Mikhail. Apapun nama Mikhail ialah salah satu nama 25 malaikat yang wajib kita tahu nama dan peranannya. Malaikat mikhail ialah malaikat pembawa rezeki. Moga anak-anak yang dinamakan dengan nama ini akan membawa rezeki yang berkat ke dalam kehidupan keluarganya. Amin.

Ok layan dulu sikit gambar sepanjang majlis ni belangsung dengan tumbangnya 3 ekor kambing yang siap dipanggang,lemang yang sedap dan nasi dagang yang best.















Pada sesi shot ni aku sempat gak ajak sahabat aku buat outdoor sikit kat padang kecil tepi surau tu. Maklumlah menurut Epul masa kawin dulu dia tak sempat nak ambik gambar outdoor sebab majlis terlalu lama dan dia dan isterinya pun dah penat sangat sepanjang majlis tu berlangsung. So, aku offer diaorang pose sikit kat luar tu. Nak ambik outdoor budak2 kecik ni susah sikit sebab diaorang takkan bagi pose yang macam kita nak. So kita snap je gambar nature budak2 kecik ni. Ok layan lagi.





Terima kasih tak terhingga kepada En Epul dan Pn Zanita yg bagi layanan yang sungguh baik hari tu. Kenyang betul aku makan nasi dagang lauk kambing panggang. Ada masa ajak lagi aku datang makan kat umah korang. MOga family korang sentiasa hepi sokmo. Moga anak ko jadi anak yang soleh dan cemerlang. K.

Nota: Aku dah siapkan album korang cuma tunggu nak print je lagi. Harap2 sebelum hujung minggu ni aku dah boleh serah kat ko.


6 thoughts on “Majlis Aqiqah dan Cukur Jambul;Dean Mikail

  1. Hai Debunga deco ader menyediakan perkhidmatan
    – baby cradle for majlis cukur jambul & berendoi (baby door gift)
    – pelamin rumah & dewan, mini pelamin for nikah or engagement
    – make up
    – gubahan hantaran
    – kemah
    – delivery fresh flowers, fruits basket all klang valley
    * re-arrange artificial flowers (delivery for free)
    – any decorations for all occasion
    – event planing : wedding, birthday party, baby shower, bachelor party..and so many

    text us: 0193674210
    email us: debungadeco@gmail.com
    http://debungadeco@blogspot.com
    http://hunny2bee.fotopages.com
    facebook//debunga deco

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s