Cerita pilihanraya

Bismillahirahmanirrahim.

Tahun ni satu lagi peristiwa penting dalam negara akan berlangsung. Masing-masing menunggu tarikh keramat iaitu tarikh pilihanraya umum bagi negara Malaysia. Ini adalah PRU ke-13. Aku pula cuma baru berpeluang sekali menjadi pengundi. Tahun ni insyallah sekali lagi aku akan menjalankan tanggungjawab memilih tampuk kepimpinan untuk memimpin negara kita. Masing-masing dari kita ada prinsip dan hujah dalam hal ini.

Jangan disebabkan politik kita terlalu taksub hingga ada yang berbalah dan bergaduh. Bagi aku biar peristiwa ini berlangsung dalam keadaan aman dan tenteram. Pilihan ditangan masing-masing. Aku pun dah tak sabar nak ‘shoot’ gambar-gambar sepanjang proses PRU-13 ini berlangsung. Merakam kerenah, peristiwa, cerita, perang poster, pondok panas, ceramah politik dan macam-macam lagi. AKu bercadang lepas ni kat blog aku akan diisi juga dengan gambar-gambar dan ‘story’ pasal PRU-13 ini. Aku bukan berkempen tau. Just nak try jadi macam ‘photo journalist’ kat BIG PICTURE je. Sape mau join share gambar berkaitan PRU-13 kat sini boleh e-mail kat aku di awemerahmerah@yahoo.com.

Sedikit tatapan buat pembaca blog aku ni gambar majlis akad nikah IZAt + ZUHAIDAH yang berlangsung di Sungai Tengi, Hulu Selangor yang lalu. Selamat menatap. Mohon tunjuk ajar dari yang lebih tahu.

AJP_2036963964965AJP_0961AJP_1026AJP_1036962AJP_1085AJP_1222196723122345678910111213

Next entry is Majlis Resepsi Izat + Zuhaidah.


2 thoughts on “Cerita pilihanraya

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s