Citer Masa

Bismillahirahmanirahim,

Salam semua sahabat-sahabat blog dan yang menyinggah kat ruangan ini. Rasanya agak lama juga aku tidak memuat naik ‘entry’ baru kat sini. Tempoh masa berlalu agak cepat sekarang. Macam-macam perkara berlaku tanpa kita sedari tiba-tiba sudah berlalu. Itulah masa. Banyak rahsia tentang masa. Masakkan tidak Allah pun bersumpah ‘demi masa’. Amat bermakna pada kita. Ingatan untuk diri sendiri sebenarnya.

Kadang bila semua berlalu baru kita sedar dan faham. Kenapa? Bagaimana? Bila? Semuanya tentang masa. Itulah sebab Allah merahsiakan masa depan kita. Supaya kita berfikir dan bersedia. Bersedia untuk apa?…kata seorang penceramah bersedia untuk kita kembali bertemuNya di kehidupan yang kekal masanya. Iaitu alam akhirat. Allahuakbar.

Berkongsi sedikit masa gembira kita dengan menatap gambar-gambar yang mungkin boleh mengukir senyuman masa kita tatkala menatapnya. Insyallah.

ZHP_1646ZHP_1628ZHP_1631ZHP_1644ZHP_1672ZHP_1691ZHP_1751ZHP_1761ZHP_1853ZHP_1861ZHP_1896ZHP_1936ZHP_1970ZHP_1983ZHP_2018ZHP_2033ZHP_2105ZHP_2112ZHP_2120ZHP_2129

Masa ‘shot’ pasangan Miza dan Fikri di Klang ni hujang lebat sangat turun. Sebelum pengantin sampai untuk ke pelamin masa tu hujan betul-betul mencurah-curah. Masa pengantin tiba untuk masuk ke khemah dan pelamin hujan elok reda. Aku dah risau dah nak redah hujan lebat ‘shot’ pengantin. Alhamdulilah semuanya lancar dan hujan mencurah kembali bila pasangan dah berada kat bawah khemah. Kuasa Allah Maha Agung. Outdoor pasangan ni kami buat di bawah jambatan Klang. Aku pun x pernah kat tempat ni. ‘Nice’ la sebab ada bunga-bunga kertas kaler pink tu. Sambung layan lagi gambar.

ZHP_2135ZHP_2160ZHP_2209ZHP_2219ZHP_2227ZHP_2231ZHP_2242ZHP_2252ZHP_2281ZHP_2299ZHP_2335ZHP_2405ZHP_2458

Next: Majlis Bertandang Miza dan Fikri, Taman Malawati, Gombak.


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s