2013 in review- Selamat Tahun Baru 2014

Salam semua pembaca blog aku yang setia dan yang walk in kat sini sepanjang tahun 2013 yang lalu. Insyallah aku akan paparkan 10 gambar terbaik pilihan aku dan pilihan pelawat di blog ini untuk sama-sama aku kongsi suka duka sepanjang 2013 dalam proses mengambil gambar ‘wedding’ khususnya. Terima kasih semua dan aku mohon maaf jika … More 2013 in review- Selamat Tahun Baru 2014

Citer Harga Barang Naik

Teaser Lina dan Anip: Kuala Kangsar, Perak Bismillahirahmanirahim, Salam semua pembaca blog. Sejak kenaikan harga minyak ni semua orang asyik berbicara tentang kenaikan kos berbelanja. Kata mereka bila minyak naik 20 sen harga barang pula naik 50 sen. Ada tu naik sampai RM50. Ada juga dah kedengaran persatuan-persatuan pengasuh nak naikkan upah jaga anak hingga … More Citer Harga Barang Naik

Hari Mengundi

Teaser Majlis Bertandang Izat + Zuhaidah Bismillahirahmanirahim, Salam semua pembaca blog. Lagi 2 hari akan tiba hari bersejarah dalam peristiwa negara kita. Iaitu hari mengundi. Sekarang tiap-tiap hari di corong-corong radio dan pembesar suara Tv akan kedengaran lagu ‘mari mengundi’. Siap ada versi baru lagi supaya lebih rancak dan segar. Itu yang membuat ramai orang … More Hari Mengundi

Tips Mendidik Anak

Sebesar mana pun majlis kawin kita, jangan lupa sedikit sedekah umpamanya memberi makan anak yatim. Gambar anak-anak yatim di Majlis Bertandang Hsan dan Lisa, Kajang Renungan bersama… 1) Jangan pukul anak dari lutut keatas 2) Jangan gunakan tangan/anggota tubuh kita utk memukul anak dengan tangan dan jangan sesekali mena…mpar anak pakai tangan kita. nanti anak … More Tips Mendidik Anak

Hargai Pasangan Kita

Bismillahirahmanirahim, Alhamdulillah, agak lama aku tidak berkesempatan ‘memuat naik’ bikisan dan gambar di blog aku ni. Sekarang pula musim cuti sekolah dan setiap hari minggu adalah hari bekerja buat aku dan kawan-kawan photog. Syukur kepada Allah aku diberi kesihatan sepanjang waktu dan saat ini untuk aku memberikan khidmat kepada pasangan pengantin dan juga kepada ‘family’ … More Hargai Pasangan Kita