Tips Mengambil Gambar Outdoor Perkahwinan

Bismillahirahmanirahim, Salam lebaran semua. Sana sini sepanjang musim syawal ni meriah dengan aktiviti rumah terbuka. Dah jadi macam satu adat. Ada jemputan rumah terbuka baru terbuka langkah kita untuk ke rumah sedara, kawan dan kenalan. Ianya bagus tetapi kalau boleh bukankah lebih bagus jika amalan ini diamalkan walaupun tuan rumah tidak mengadakan rumah terbuka secara … More Tips Mengambil Gambar Outdoor Perkahwinan

Ambil Gambar Silhouette

Gambar pasangan Nurol Sofa dan Aizuddin yang aku ambil semasa sesi tag ngan sensei Acaii di Putrajaya bulan lepas. Macamana nak ambil gambar silhouette? Secara mudahnya, dalam fotografi, silhouette adalah apabila subjek kelihatan sebagai bentuk hitam dengan latar belakang yang lebih cerah. Ia telah menjadi satu ekspresi artistik dalam fotografi, yang mana setiap fotografer mempunyai … More Ambil Gambar Silhouette

Begini Sayang!

Salam, agak lama juga entry aku sepi dari sebarang tips dan gambar-gambar terutama gambar-gambar perkahwinan. Maklumlah bulan Ramadan. Kalau ada pun kat FB aku gambar iftar dan program sepanjang puasa ini yang berkaitan dengan kerja aku di pejabat.Bulan puasa buat aku dan sahabat-sahabat adalan bulan ‘puncak’ untuk kami memberi perkhidmatan 7 hari seminggu demi memudahkan … More Begini Sayang!

Doa Pelembut Hati

Teaser Majlis Akad Nikah Anip & Pija : Batu Cave Entry kali ni aku nak kongsi doa buat suami isteri. Mana tahu kita dalam hidup berumahtangga ni adakala ada dugaan. Terutamanya dugaan perasaan. Bab kata P.Ramlee “sedangkan lidah, lagi tergigit. ini pula suami isteri”. Ok korang leh la hafal doa ni. Lepas tu boleh hembus … More Doa Pelembut Hati

Kenapa Perlu Upah Wedding Photographer

Salam, kali ni saje je entry pasal tajuk kat atas tu. Aku pun ‘blur’ jugak bila ada orang tanya kenapa perlu ‘hired’ photographer untuk ambik gambar kawin korang. Bagi aku ada banyak jawapan yang boleh jadi jawapan. Dan tajuk ni dah banyak kali keluar di blog-blog otai-otai wedding photographer. Gambar sebelum dibuat editing Teaser Majlis … More Kenapa Perlu Upah Wedding Photographer

Citer pasal kuruskan badan

Salam, minggu-minggu sudah aku agak menyibukkan diri menguruskan pasukan-pasukan sukan kantor aku. Dengan kejohanan sukan akan bermula 16 April ni maka makin sibuklah aku dan ajk-ajk yang diamanahkan. Tambah-tambah pula aku pun terlibat sekali dengan latihan bolasepak untuk kejohanan yang akan berlangsung di Melaka seminggu lebih lagi antara-antara Institusi Zakat satu Malaysia. Aku timbang badan … More Citer pasal kuruskan badan